Gefeliciteerd met je nieuwe tas.

Het onderhouden van je tas is voor veel mensen geen leuke bezigheid maar is wel erg van belang voor het behoud van je tas. Eigenlijk moet je het zien als een paar schoenen die je ook moet onderhouden of als je eigen huid die af en toe ook voeding nodig heeft om hem mooi te houden. Bij onze accessoires vind je verschillende producten om je tas te onderhouden. Bij elk product is een duidelijke uitleg wat je ermee kan en hoe je het moet gebruiken. Nogmaals veel plezier met je aankoop. Groeten van "t Xworks team!


Herstellen van verkleuringen en uitdroging!

Zoals je weet is leer een natuurproduct, ons leer wordt op een natuurlijke manier gekleurd en kan daarom ook door weersinvloeden zoals zon, regen/vocht en viezigheid het leer verkleuren. Met onze lederwas van Rapide kun je doffere kleuren weer ophalen en je verzorgd meteen het leer dat ook na verloop van tijd wat kan uitdrogen. Tevens maakt het waterafstotend. Bevat Bijen en Carnaubawas. Pak een schone doek en wrijf zacht je hele tas in met deze was. LET OP het leer wordt hierdoor donkerder maar na de behandeling kleurt hij weer na de oude kleuren. Je moet wel je gehele tas insmeren anders kan er kleurverschil ontstaan. Eventueel met een schone doek na wrijven (uitpoetsen).


OEPS, vlekken of viezigheid op je tas!

Het kan wel eens gebeuren dat je vlekken krijgt op je tas. Bijvoorbeeld een penstreep of iets wat gelekt heeft in je tas en door het leer heen is gekomen. Ook kunnen donkere stoffen (kleding) afgeven op je tas. Wij waarschuwen op onze hangtags voor het afgeven van donkere stoffen op lichter leer, zeker spijkerstof kan lelijke vlekken geven. Hiervoor hebben we lederzeep van Rapide. Het is een natuurlijke zeep die speciaal ontwikkeld is om leer te reinigen en te verzorgen. Door de uitgebalanceerde grondstoffen wordt het vuil tot diep in de poriën verwijdert. Met een schone doek de vlekken inwrijven en met een andere schone doek het oppervlak schoonmaken. Helaas kunnen niet alle vlekken worden verwijderd zoals bijvoorbeeld stift en hardnekkige vlekken.


Bescherming voor je nieuwe tas!

Het is altijd aan te raden om je tas vooraf goed in te spuiten met een vuil en waterafstotende spuitbus. Hierdoor komt er een extra beschermlaag over je tas en zal hij minder snel vies worden. Het wordt aangeraden dit regelmatig te herhalen. Hiervoor hebben wij de Rapide Waterproof spray, deze houdt je tas langer mooi en maakt hem water en vuil afstotend terwijl het materiaal zijn ademde werking behoudt. De bus vooraf goed schudden daarna vanaf ongeveer 25 centimeter afstand je gehele tas inspuiten. Je kunt nu optimaal gebruik maken van je enige echte Xworks tas!


Leder dressing / onderhoud!

Het voeden van je lederen tas is ook erg belangrijk. Door weersinvloeden kan het leer uitdrogen met deze leder dressing van Rapide fris je je tas weer helemaal op en zorgt tegelijkertijd voor een goede voeding voor het leer. We smeren tenslotte onze eigen huid ook regelmatig in om hem soepel te houden zo kun je dat ook zien met deze huiden die we van voornamelijk koeien gebruiken voor het maken van de tassen. Je tas insprayen daarna met een zachte droge doek na wrijven. LET OP hierdoor kan je tas wat donkerder verkleuren na gebruik komt hij weer terug in de oorspronkelijke kleur. Vloeibaar onderhoudsmiddel, voor gladleer. Ideaal voor luxe lederwaren en lederen kleding. Frist het leer op, reinigt, maar zorgt ook voor voeding. Geschikt voor Raider.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
info@xworks.nl
0416-283329