Raider

Raider leder is gemaakt van volnerf runderhuiden.
Raider leder is een natuurlijke ledersoort zonder afsluitende finish.

De huiden worden door vatverving op kleur gebracht en nadien niet meer met verf bewerkt. Hierdoor ontstaat het meest natuurlijke en mooie beeld wat je van leder kunt verwachten. Door het ontbreken van de afsluitende finishlaag ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van “dieptebeeld” in het leder. 

De wax die bijdraagt aan de uitstraling van het leder geeft het leder ook zijn stoere grip en stevigheid. 

Door deze behandeling krijgt dit leder een natuurlijk karakter waarbij oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn en een toegevoegde waarde vormen voor het artikel. Oragon

Oragon leder is gemaakt van runderhuiden. 
Oragon leder is een natuurlijke ledersoort zonder afsluitende finish.

De huiden worden door vatverving op kleur gebracht en nadien niet meer met verf bewerkt.

Er wordt bij de Oragon geen afsluitende finishlaag aangebracht, hierdoor blijft de uitstraling van het leder zo natuurlijk mogelijk.
Oragon krijgt gedurende zijn vatverving een andere behandeling dan de Raider. Deze behandeling zorgt ervoor dat het leder zeer compact blijft.

Waar de Raider een hele kenmerkende structuur heeft, krijgt de Oragon juist zijn charme van zijn gladde look. Gecombineerd met onze wax zorgt dit voor een prachtig Vintage-effect.

Door deze behandeling krijgt dit leder een natuurlijk karakter waarbij oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn en een toegevoegde waarde vormen voor het artikel.